Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
08.03.2012 09:13 - ОСМОМАРТЕНСКИ ВЪЛНЕНИЯ
Автор: dariusmivka Категория: Новини   
Прочетен: 6431 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 23.03.2012 12:47


imageimageimage

Тази година имаме много снежен месец март. Зимата не се предава, въпреки топлият полъх през последните дни. Пътеките вече се чернеят, но около тях още има купчини сняг и всичко наоколо е бяло. Две крачки встрани и потъваш в сняг до коляно.


С наближаването на Осми март вълненията на момчетата неочаквано станаха големи.  Всички се сетиха за познати момичета, за сестри и майки. Да се изработят картички с подръчни материали, да се оцветят, да се надпишат. В този момент възпитателките са най-заети. Те показват, консултират, окуражават. Може да се вземат и картички по шаблон и да се оцветят. Но пак си остава проблемът с надписването.


image

Особено се вълнуват в ІІІ-та група с възпитател г-жа Цветана Добрева. Сигурно защото госпожата отделя време и внимание за всяко момче. Борис Певеца иска да прати картичка на госпожата от Дома за деца, от който е дошъл. Дани е написал пожеланието си като писмо до майка си и сестра си. Неговата жаба ни гледа като жива с очи от пластмаса и мърда като се отвори картичката. Митко разделя вниманието си между майка си и приятелката. От картичката на Тенко се вежда оцветен надпис „Обичам те, Мамо”. Филип от І-ва група само се суети наоколо и не знае как да изработи картичката си. Той не може и да пише, още се учи да срича. Сергей нещо оцветява, но не е сигурен как ще го завърши.


Г-жа Добрева е отделила време и за Константин, Мирослав и Васил от ІІ-ра група. Мирослав е помислил дори за баба си. Най-неочаквано и Янко Ж. от І-ва група е направил две картички. Той винаги е усмихнат и щастлив. Днес като държи картичките и ги показва на всички наоколо отново сияе с почти 24 каратова усмивка.

image


Картичките са много. Госпожата трябва да ги пусне в пощата и ден преди празника те ще тръгнат. Момчетата сияят от радост, сякаш вече техните любими хора са с тях и се вълнуват заедно. Така ще бъде още няколко дни. Изненадани са колко е хубаво да направиш картичка от хартия. Вече всички пращат само имейли. Днес те намират радостта от най-обикновеното писмо. Нищо, че техните близки ще получат поздравите ден-два след празника. А някои от близките сигурно не знаят какво е да получиш писмо или картичка... Дълго ще помнят този осми март.


От толкова много предпразнични вълнения покрай момчетата г-жа Добрева сигурно е забравила, че празникът е и за нея. Честит празник, Госпожо! Днес си сестра, майка и приятелка!


 Радослав Михайлов от VІІІ клас и Свилен Топчиев



Тагове:   8 MART,   praznik,   usmivka,   kartichki,   rakitovo,


Гласувай:
1



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: dariusmivka
Категория: Новини
Прочетен: 72630
Постинги: 16
Коментари: 22
Гласове: 76
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930