Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
07.05.2012 14:27 - ЕЛФИТЕ
Автор: dariusmivka Категория: Лайфстайл   
Прочетен: 1609 Коментари: 1 Гласове:
1

Последна промяна: 07.05.2012 14:31

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

СЛЕД ЗИМАТА ИДВАТ ЕЛФИТЕ И ПРОЛЕТТА

   Снегът се стопи и дори големите купчини лед изчезнаха от двора на ВУИ – Ракитово. Но земята, особено под големите борове наоколо, е покрита със счупени клончета. Това остана след зимата. Усетили топлината в началото на април групата на „Горските елфи”, водена от г-жа Димова, започна работа по възстановяването на цветния кът. Като начало Елфите, подпомогнати от служителя в училището бате Гошо Балкански, възстановиха една от двете големи кошници за цветя. Те донесоха колчета и пръти от леска, с които оплетоха кошницата. Най-активен в този момент бе елфът Цветан Пройчев. След това подходяща пръст донесоха елфите Стефан Ангелов и Данчо Славов. При засаждането на горски иглики се включиха Румен Пашев, Ангел Димитров и Янко Желязков. За „Нашият глас” г-жа Димова уточни, че Горските елфи тази година са 10 и през следващите дни ще засадят и другата цветна кошница. Ще почистят двора на училището от листа, клони и храсти.

image

Елф





image
Горски елфи в действие


  По-внимателното вглеждане в района на двора показва, че и други са работили наоколо. Групата на г-жа Любка Шаркова и г-н Коцев не си е избрала име, но присъствието й е видно за всички. Кошчетата из двора са пребоядисани и ни се „усмихват” с чаровни детски усмивки. А от беседката пред работилницата по дървообработване наднича направена от децата къщичка за птици. Старият бунар и каручките пред работилницата в момента са пооръфани от зимата и от палавите ръце на учениците, но вероятно скоро ще придобият вида, в който сме свикнали да ги виждаме.

Живият плет пред входа на училището е ограден с дървени колове като подготовка за оформянето му преди да се раззелени. Ангажимент за това е поел лично помощник-директорът Караджов. Пак той ще се погрижи за боядисването на бордюрите около тревните алеи. 


image                                                     

Живият плет


Ябълката, посадена от г-жа Цигова оцеля през зимата. Сега тя още не цъфти, но пък по стара българска традиция е покрита с мартенички от децата, които сигурно преди ден-два са видели щъркел. Г-жа Цигова, заедно с г-жа Добрева имат и нови идеи за разширяване на цветния кът в училището. Изненадващо техни помощници са дванадесетокласникът Габриел Ангелов и приятелят му Иван Станчевски. Край училищния шадраван за оформяне на нова лехичка е пригодена част от дървен скрин, който Габриел и Иван по собствена инициатива стабилизират в пръста.

image

Ябълката с мартениците


          Във връзка с инициативата „Да почистим България за един ден” учениците от ВУИ – Ракитово ще се включат през месец май чрез почистване на училището и района около него. Има предложение за почистване и на част от бреговата ивица около язовир Батак, но за това е необходимо от Националния инициативен комитет или от Община Ракитово да се осигурят найлонови торби и транспорт за извозването на събраните отпадъци. За всички е ясно, че за да се зарадваме истински на пролетта трябва да почистим останките от зимата и боклуците наоколо, които снегът беше скрил задълго.

image

 Беседките в двора на ВУИ

image



Румен Пашев от Клуб „Млад журналист”
и Свилен Топчиев





Гласувай:
1



Следващ постинг
Предишен постинг

1. raycho - рисунки и креативноост :)
07.05.2012 20:13
много хубави рисунки :)
креативни :)
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: dariusmivka
Категория: Новини
Прочетен: 72629
Постинги: 16
Коментари: 22
Гласове: 76
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930